Sunday, September 18, 2011

Cuisiner avec moi!



Bonjour! Comment va le monde?  It's been a while since I've had anytime to write anything here. I've been really busy with school and have not had much time to study French and Italian as I would have liked but I keep pressing forward :-) I've made a little progress in French but Italian remains the same :-( On top of everything I have to do I bought two cookbooks this week; one is a French cookbook called "Mastering the Art of French Cooking" by Julia Childs and the other is a great Italian cookbook called "My Calabria" by Rosetta Constantino. My goal is to start cooking one recipe from each book a month, like on alternating Saturdays or something like that! I'll keep you updated on how my experiment will turn out :-) Two years ago I was in Colorado and I met Rosetta Constantino, the author of the book "My Calabria" and I had the opportunity to spend a couple of days at this bed and breakfast where she was staying with her family and she cooked a different Italian dish every night, and I have to say that her Italian dishes were divine; probably the best I have ever tasted even better than any Italian food I have eaten in Italy!!!! She's an Italian immigrant from Calabria who came to the US when she was 13 years old and has her own vegetable garden at her home in San Francisco. She is the best cook I have ever met.  She actually teaches cooking classes around the bay area. Maybe I'll let my Italian background come out and I'll get as good as her in the kitchen!  Well, a girl can always dream right?  À bientôt!

Marcella

Bonjour! Comment va le monde? Faz um bom tempo desde que eu tive tempo para escrever qualquer coisa aqui. Eu ando muito ocupada com a escola e não tive muito tempo para estudar francês e italiano como eu gostaria mas eu continuo avançando :-) Eu fiz um pequeno progresso em francês, mas italiano continua o mesmo :-( Apezar de tudo que eu tenho pra fazer,eu comprei dois livros de culinária esta semana, um livro de receitas é um francês chamado "Dominando a Arte da Culinária Francesa" e o outro é um livro de receitas grandes italiano maravilhoso chamado "My Calabria." Meu objetivo é cozinhar uma receita de cada livro por mês, como em sábados alternados, ou algo assim! eu vou mantê-los atualizados em como a minha experiencia vai ser :-) Dois anos atrás eu estava no Colorado, e eu conheci Rosetta Constantino, a escritora do livro "My Calabria" e eu tive a oportunidade de passar alguns dias no mesmo bed and breakfast onde estava ela hospedada com a família dela, e ela cozinhava um prato italiano diferente toda noite. Eu tenho que dizer que as comidas italiana que ela preparava eram divinas, melhores do que qualquer prato que eu jacomi ate na Italia!!! Ela é uma imigrante italiana da Calábria e tem seu própria horta em sua casa em San Francisco. Ela e a melhor cozinheira que eu já conheci.  Alias, ela da aulas de culinaria na regiao de San Francisco.  Quem sabe eu não consigo deixar a  minha descendência italiana sair e eu vou ficar tão boa quanto ela na cozinha! Bom, uma menina pode sempre sonhar com isso ne?  À bientôt!

Marcella

1 comment:

  1. Hmmmm yummy!!! That's the best part of having that Italian background!!!

    ReplyDelete